Sådan kan du udvikle dit kabalespil
Kabale kan godt have ry for at være et spil, som mest af alt bliver spillet af ældre mennesker. Men det har givet timevis af underholdning for mange spillere, da det kan påvirke hjernens funktioner og færdigheder. Spiller man længe kan det nemlig styrke ens hukommelse, reflekser og humør.
Kabale kan dog også blive trættende for øjnene, hvis man spiller alt for længe. Samtidig kan det blive kedeligt i længden, fordi det kan blive et spil med meget gentagelse. Hvis du gerne vil blive bedre til kabale, udfordre dig selv og opdage nye strategier, så læs med her.
Overvej en anden type spil
Hvis du f.eks. har spillet 7-kabale længe, så kan du højst sandsynligt også reglerne ud og ind. Men måske kender du også spillet for godt, til at du ikke føler dig udfordret. Der er altid den mulighed at tage hul på nye spil. Edderkopkabale er en mulighed, hvis du gerne vil udfordres med to sæt kort. Trænger du til lidt forandring i selve spildesign, er der også Napoleon kabale, opkaldt efter den franske kejser, som gør spillet lidt mere underholdende.
Ligesom med sprog, så kan man blive bedre til det ene, jo flere man laver. Hvis Lærer du også at spille f.eks. poker, kan du nemmere udvikle strategier, fordi du hurtigere kan opdage nye træk. Vil man prøve kræfter med pokerverden, kan man begynde med bedste gratis spins, så man kan se, om poker er noget for én.
Hvis du spiller på tid
Når man skal spille 7-kabale, foregår det ofte i et stille og roligt tempo. Men hvis man vil udfordre sig selv, kan det være en god idé at prøve at spille på tid. Hvis man skal spille 7-kabale på tid, så handler det egentlig om at stable bunkerne, indtil man enten har stablet dem færdigt, eller indtil man må stå af. En spiller tager i gennemsnittet 45 træk, og det betyder, at det kan tage cirka 3-5 minutter for at færdiggøre et spil.
Hvis du virkelig vil rykke på dine grænser, så prøv at se, om du kan spille færdigt på under 2 minutter. Der kan dog være langt op til nogle af mestrene, som den 72-årige, der kun tabte 15 gange ud af 50.000 spil. Eller den 12-årige, som spillede på under 58 sekunder. Derfor skal man også give sig selv en lang line i begyndelsen.
Lav stakke med samme kulør
Hvis du vil have bedre chancer i slutningen af spillet, så er det en god idé at have stakke med samme kulør. Lægger du klør ovenpå hjerter, skal du forsøge at lægge flere klør og hjerter ovenpå den stak. Det vil lette dine muligheder, når du bevæger dig frem i spillet, eftersom du ofte kan ende med et kort, som gør, at du sidder fast.
Derudover skal du også vælge mellem en rød eller en sort konge, når du skal lægge kortet på en tom plads. Men det vil hjælpe dig, når du skal frem i spillet, fordi du kender farven på den bunke.
Skift strategien
Hvis du er en ferm kabalespiller, så kan du måske have tendens til at ville spille med de kort, der vender nedad først. De er nemlig ofte sværest at håndtere, fordi man aldrig ved, hvad de vil vise. Når man har en bunke, bliver det ofte anbefalet, at man gør dén bunke så lang som mulig.
Men det kan også være klogt at forsøge at skifte strategi. Det kan være alt fra at flytte konger til at flytte 6’ere. Men forsøg at spil med så få træk som muligt, da det giver bedre chancer for at vinde
Ryd kun bunken med en konge
Hvis du fjerner kortene fra en plads, og du ikke har en konge, så kan du ikke udfylde den plads. Det er simpelt, men et tip, som mange ofte glemmer. For uden en konge, vil den plads være blokeret, indtil du får en konge. Men når du får en konge, kan den frigive meget plads. Derefter er det en god idé ikke at rykke på bunken, medmindre det er absolut nødvendigt.
Spil dit es
På samme måde som konger er værdifulde, er dine esser og toere meget vigtige. Mange vælger at gemme på dem, men det er en bedre idé at spille dem med det samme. For når du har et es, kan du se de nyeste kort og også lægge dem, du har på hånden ned. Lad derfor være med at læg dit es ovenpå en bunke. Her er det også vigtigt at spille efter farver, fordi de vigtigste stakke bliver bygget ud fra essets farve.