Kortspilsaktiviteter har en positiv indvirkning på hjerne og sind
Kabaler og klassiske kortspil er ikke blot sjove aktiviteter, der holder dig beskæftiget og eliminerer kedsomhed og tomrum. Foruden underholdningsmomentet har aktiviteter med kortspil vist sig at have en række positive effekter på hjerne og sind.
Kilde: Pixabay
Intelligens og strategiske evner sættes på prøve
Måske du har fornemmet, at din hjerne arbejder, når du kaster dig over en kabale. Man kan næsten høre det knage. Kabaler har da også vist sig at styrke intelligens og strategiske evner. Som regel er det sjældent nok kun at stole på tilfældighed og held, når du lægger en kabale og ønsker, at den går op. I stedet må du ty til forskellige strategier for at opnå det ønskede resultat. Tag nu bare edderkop-kabalen som eksempel. Her er en strategi at bygge sekvenser i samme farve, og er det ikke muligt, bør næste strategi være at bygge sekvenser efter højeste værdi.
Også andre aktiviteter med kortspil har vist sig at styrke både intelligens og strategiske evner. Det er bl.a. tilfældet for spil som poker, blackjack og bridge, hvoraf de to førstnævnte ligesom kabale er blevet et populært foretagende på nettet. Her benytter mange sig af online casinoer og en side som bonusfinder.com, der sammenligner og beretter om bl.a. attraktive kampagner hos forskellige udbydere, så det er nemt at finde de bedste tilbud og bonusser. I de tre nævnte spil kommer de strategiske evner eksempelvis på prøve, når der skal udregnes sandsynligheder og modstanderne skal aflæses. Også her kan man næsten høre det knage, når hjernen arbejder.
Kilde: Pexels
Hukommelse og mental sundhed forbedres
Du kan næsten mærke roen sænke sig, når du lægger en kabale. Der er da i høj grad også tale om en aktivitet, som ser ud til at have mange af de samme positive effekter som meditation og mindfulness. Effekter som videnskab.dk bl.a. beretter mere om. Under en kabale samler du dig om en enkelt aktivitet og lukker alt andet ude. Ofte i sådan en grad, at du kommer i en meditativ tilstand. Den proces skaber ro i dit sind og giver dig et afbræk i dagligdagen. Her kan du for en stund vinke farvel til stress og bekymringer.
På samme vis som kabale har andre spil med kort også vist sig at have en positiv indvirkning på den mentale tilstand samt hukommelsen. Bl.a. har man foretaget en del studier, der peger i retning af kortspil kan have en positiv effekt i forhold til at forebygge sygdomme som demens og alzheimer. Det skyldes, at spillene holder hjernen i gang og sætter både den og hukommelsen på arbejde. I et spil som bridge er det for eksempel nødvendigt at huske utallige kortkombinationer og meldeforløb. De meldeforløb kan du bl.a. læse mere om via lmfk.dk.
Modsat kabale er kortspil som bridge og poker en social aktivitet, der fordrer flere deltagere. Hvor en kabale giver mulighed for lidt sund alenetid, giver kortspil mulighed for sund og sjov socialt samvær med andre. Og netop socialt samvær er ligesom alenetid nødvendigt for et sundt mentalt helbred. Det handler om balance, og i begge tilfælde kan kortspilsaktiviteter være en hjælp.
Der er altså mange gode grunde til at kaste sig over kortspilsaktiviteter som både kabale og klassiske kortspil. I hvert fald hvis du ønsker at gøre noget godt for hjerne og sind.