Spil 7-kabale med pengegevinster

Spil tips admin 0

De færreste forbinder nok 7-kabale med muligheden for at vinde penge. Men det er måske noget der snart vil ændre sig. For det evigt klassiske spil er nu blevet tilgængeligt med kontante gevinster også. Det foregår inde på casino siden SpilDanskNu, og af hvad vi ved så er der ikke andre spiludbydere i Danmark der har kabaler i sortimentet. Derfor var min interesse vakt!

Da jeg hørte at man pludselig kunne vinde penge i 7-kabale måtte jeg selvfølgelig afprøve det. Her kan du blive klogere på hvad jeg fandt ud af.

Spillet er identisk med klassisk 7-kabale

Ved første øjekast er der intet der adskiller 7-kabale om penge fra regulær 7-kabale. Ganske som sædvanligt ligger der 7 rækker med kort og en bunke i toppen man kan bladre i. Selve spillet foregår også på præcis samme måde som i normal 7-kabale. Det vil sige, at man skal flytte rundt på kortene indtil man kan vende alle kortbunkerne og dermed vinde spillet.

Men hvordan adskiller 7-kabale med pengegevinster sig så fra almindelig kabale?

Gennemført kabale udløser jackpot spin

Når kabalen er gennemført, altså når alle kort fra es til konge i alle farver er placeret i felterne i højre hjørne er kabalen vundet. Når det sker så udløser man inde på Spildansknu ”Jackpot Spin” hvor der er chancer for at vinde penge. I toppen står der hvad der aktuelt er chance for at vinde i jackpot, og det kan være ret høje beløber.

Vinderchancer

Selve 7-kabalen er der lige så stor chance for at du får gennemført som altid. Du kan indstille kabalen på enten let, normal eller ”Vegas” inde på Spildansknu. På Let vendes der kun ét kort fra bunken når man klikker på den. Ved normal vendes 3 kort af gangen, og kabalen bliver derfor noget vanskeligere.

Vælger man ”Vegas”, så kan bunken kun gennemløbes op til 3 gange, og der er ingen mulighed for at fortryde hvis man har lagt et kort man ikke ville placere alligevel. Så denne variant er noget sværere.

Selve vinderchancerne varierer også i de tre sværhedsgrader, hvad angår kontante gevinster. Det kan stilles op således:

  • Let sværhedsgrad: Chancen for at en kabale går op er sat til 66%. Selve tilbagebetalingsprocenten for kabalen på ’Let’ er estimeret til at være 79,2%. I praksis betyder det at i teorien så udbetaler spiller 79,2 kr. hver gang man spiller for 100 kr.
  • Normal sværhedsgrad: Ifølge Spildansknu så er den teoretiske chance for at deres kabale går op på ”normal” sværhedsgrad mellem 82%-91,44%. Det er en del højere end chancen for at kabalen på ”let” går op. Umiddelbart lyder det kontraintuitivt at kabaler hvor man vender 3 kort ad gangen har større chance for at gå op, men efter at have researchet det på nettet tyder noget på de har ret. Der er lavet studier om emnet der bakker SpilDanskNus procentsatser op. Men tilbage til vinderchancerne. Hvis du spiller på ”normal” så er dine teoretiske vinderchancer høje. Faktisk estimeres det at man ved optimalt spil ligger på tilbagebetalingsprocenter på mellem 139%-155%. Det betyder at hvis du spiller for 100 kr. så kan du teoretisk trække mellem 139-155 kr. ud hvis du spiller optimalt.
  • Vegas sværhedsgrad: Vælger man ”Vegas” sværhedsgraden så falder chancerne for at kabalen går op drastisk. Faktisk estimeres det til at kun 25% af kabalerne går op på denne sværhedsgrad. Men skulle det lykkes dig at få kabalen til at gå op så har du en vinderchance der gør at du i teorien får pengene 3 gange igen. Hvis man sammensætter disse to faktorer ender man med en samlet tilbagebetaling på 75%

Oplevelse

Man kan nemt glemme, at det er et spil om penge man kaster sig ud i, når man sidder og spiller. 7-kabalen på Spildansknu minder til en forveksling fuldstændig om klassisk 7-kabale. Den eneste forskel er som nævnt tidligere det jackpot spin man får efter kabalen går op. Jeg har spillet en 8-10 runder hos SpilDanskNu på de forskellige sværhedsgrader. Dette er min oplevelse:

På Let sværhedsgrad er det ingen problem at få kabalen til at gå op. Dog er chancen for at man vinder noget med sit jackpot spin ikke ret stort. Jeg har spillet 4 spil på Let uden at vinde noget.

På Normal sværhedsgrad er det lidt mere vanskeligt at få selve kabalen til at gå op (uanset hvad de teoretiske muligheder ellers dikterer) Det er ikke hvert spil det er lykkes mig at gennemføre kabalen, men i en af de runder jeg gennemførte endte jeg med at vinde en 50’er til sidst. Ikke dårligt!

På Vegas sværhedsgraden er det kun hver fjerde kabale der går op, og det er selvfølgelig ikke særligt gode chancer. Jeg har fået én enkelt af kabalerne til at gå op efter omkring 5 forsøg. Det er hammersvært, når man kun må gennemløbe bunken 3 gange! Det betyder at der er gode chancer for at man har spenderet nogle penge før man overhovedet har chancer for at vinde. Da jeg endelig gennemførte vandt jeg 100 kr. men jeg havde nok spillet for ca. et tilsvarende beløb da jeg endelig vandt. Så det var en lidt mere blandet fornøjelse.

Af de tre sværhedsgrader er det uden tvivl ”normal” jeg vil anbefale. Der er de samlede vinderchancer klart størst, hvis man er en nogenlunde dygtig kabalespiller.