Dæmonen / Canfield

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars (1 votes, average: 4,00 out of 5)
Loading...

Alle kabaler og kortspil Kabaler Populære kabaler og kortspil admin 0

Dæmonen / Canfield
SPILLET

Denne byggekabale er USA's svar på europæernes 7-kabale. Den kaldes dæmonen på dansk og canfield på engelsk. Det er en underholdende og hyggelig kabale.

Elsker du at lægge kabale, så gør det gratis her! Masser af gratis kabaler på spil kabale dk, kortspil, kabaler og kortspil for alle, find din yndlingskabale på spil kabale dk! Vi har alle de sjove kabaler helt gratis.

Mål i Canfield Kabale

Målet er et bygge alle kortene oven på esserne. Lykkes det, er kabalen gået op.

Spilleregler i Canfield Kabale

Kort kan flyttes op på grundbunkerne fra de tre bunker, byggebunkerne, hjælpebunken og den åbne håndbunke efter følgende byggeprincip:
Der bygges opad i samme farve.

Undervejs i spillet kan der flyttes kort fra hjælpebunken og den åbne håndbunke til byggebunkerne - og mellem byggebunkerne indbyrdes - efter følgende byggeprincip:
Der bygges nedad rød på sort og sort på rød.

Mellem byggebunkerne indbyrdes kan man flytte hele sekvenser af kort, såfremt øverste kort i sekvensen følger byggeprincippet. Det nederste kort i enhver af byggebunkerne kan flyttes over som nederste kort i en anden byggebunke, hvis byggeprincippet følges.
Bliver en af byggebunkerne tømt for kort, kan en sekvens eller et alene-kort fra en af de andre byggebunker, fra hjælpebunken eller fra den åbne håndbunke lægges på den tomme plads.
Når man ikke længere kan flytte kort som ovenfor beskrevet, trækkes der et nyt kort fra håndbunken - eller rettere 3 kort, hvoraf det øverste er frit. Kan dette kort bruges til at bygge med, bliver kortet nedenunder frit - og kan bruges som byggekort. Kan det ikke bruges forbliver det i håndbunken, der kan trækkes igennem så mange gange, man vil.
Bemærk, at håndbunken trækkes med tre kort ad gangen. Det betyder, at samme kort vil komme igen og igen, hvis tallet 3 går op med håndbunkens antal kort.