ForetrukneOpdater din Flash version hvis kabalerne ikke virker!

Bliv medlem af KortKlubben

Bliv medlem af KortKlubben, så får du nyt om kabaler og kortspil fra SpilKabale.dk!

Card Games UK Kartenspiele DE  Kortspel SE  Kortspil DK  Kortspill NO
7 kabale / Klondike kabale E-mail

En hyggelig og underholdende variant af den kendte 7-kabale og en meget populær byggekabale overalt i verden.

Elsker du at lægge kabale, så gør det gratis her! Masser af gratis kabaler på spil kabale dk, kortspil, kabaler og kortspil for alle, find din yndlingskabale på spil kabale dk! Vi har alle de sjove kabaler helt gratis


FORMÅL
Målet er at bygge alle kortene oven på de 4 pladser øverst til højre. Lykkes dette, er kabalen gået op.

SPILLEREGLER
Frie kort fra de 7 byggebunker samt kort fra den frie håndbunke kan flyttes op på grundbunkerne efter følgende byggeprincip:
Der bygges opad i samme 'farve' fra es op til kongen.

Efterhånden som de øvrige esser arbejdes frem, flyttes de op på grundbunkerne, hvorefter man kan begynde at bygge på dem.
Undervejs i spillet kan kort fra den åbne håndbunke og fra byggebunkerne indbyrdes flyttes til byggebunkerne efter følgende byggeprincip:
Der bygges nedad rød på sort og sort på rød.

Herved vil der opstå rød-sorte sekvenser, der kan flyttes samlet, hvis det øverste kort overholder byggebunkernes byggeprincip.
Der er dog følgende restriktioner:
Kun hele sekvenser kan flyttes til andre byggebunker. Ikke dele af sekvenser og ej heller det nederste kort i en sekvens. Dog kan det nederste kort i en sekvens altid flyttes op på grundbunkerne som byggekort.

Alene-kort, der ikke tilhører en sekevens, kan derimod godt flyttes hen som nederste kort i en sekvens - eller som første kort på et andet "alene"-kort. "Alene"-kort kan til enhver tid flyttes op på grundbunkerne.
Under spillet vil en eller flere byggebunker blive tømt. På disse tomme pladser kan kun lægges en konge - hvad enten kongen er et "alene"-kort eller er øverste kort i en sekvens.

Når man ikke længere kan bygge som ovenfor beskrevet,, trækker man nye kort fra håndbunken, 3 ad gangen, hvoraf det øverste er frit. Anvendes dette kort i spillet, bliver kortet nedenunder frit og kan benyttes. Bemærk, at hvis håndbunken består af et antal kort, hvor tallet 3 går op, vil de samme kort komme frem igen og igen.

TIP
Det er vigtigt at få vendt de kort, der ligger med billedsiden nedad, så hurtigt som muligt, da de ellers vil spærre for et heldigt udfald af spillet.