ForetrukneOpdater din Flash version hvis kabalerne ikke virker!

Bliv medlem af KortKlubben

Bliv medlem af KortKlubben, så får du nyt om kabaler og kortspil fra SpilKabale.dk!

7-kabale / Klondike kabale E-mailSpil 7-kabale online!

Elsker du at lægge 7-kabale, så gør det gratis her på SpilKabale.dk! Vi har masser af gratis kabaler - herunder forskellige udgaver af 7-kabale. Så du har alle muligheder for at finde din yndlingskabale! Vores motto er kabaler til alle!

Er du vild med 7-kabale? Så tryk 'synes godt om'


Mål i 7-kabale

Målet er at bygge alle kortene oven på de 4 pladser øverst til højre. Lykkes dette, er din 7-kabale gået op.

Spilleregler i 7-kabale

Frie kort fra de 7 byggebunker samt kort fra den frie håndbunke kan flyttes op på grundbunkerne efter følgende byggeprincip:
Der bygges opad i samme 'farve' fra es op til kongen.

Efterhånden som de øvrige esser arbejdes frem, flyttes de op på grundbunkerne, hvorefter man kan begynde at bygge på dem.
Undervejs i spillet kan kort fra den åbne håndbunke og fra byggebunkerne indbyrdes flyttes til byggebunkerne efter følgende byggeprincip:
I en 7-kabale bygges der nedad rød på sort og sort på rød.

Herved vil der opstå rød-sorte sekvenser, der kan flyttes samlet, hvis det øverste kort overholder byggebunkernes byggeprincip.
Der er dog følgende restriktioner:
Kun hele sekvenser kan flyttes til andre byggebunker. Ikke dele af sekvenser og ej heller det nederste kort i en sekvens. Dog kan det nederste kort i en sekvens altid flyttes op på grundbunkerne som byggekort.

Alene-kort, der ikke tilhører en sekvens, kan derimod godt flyttes hen som nederste kort i en sekvens - eller som første kort på et andet "alene"-kort. "Alene"-kort kan til enhver tid flyttes op på grundbunkerne.
Under spillet vil en eller flere byggebunker blive tømt. På disse tomme pladser kan kun lægges en konge - hvad enten kongen er et "alene"-kort eller er øverste kort i en sekvens.

Når man ikke længere kan bygge som ovenfor beskrevet,, trækker man nye kort fra håndbunken, 3 ad gangen, hvoraf det øverste er frit. Anvendes dette kort i spillet, bliver kortet nedenunder frit og kan benyttes. Bemærk, at hvis håndbunken består af et antal kort, hvor tallet 3 går op, vil de samme kort komme frem igen og igen.

7-kabale tip

Det er vigtigt at få vendt de kort, der ligger med billedsiden nedad, så hurtigt som muligt, da de ellers vil spærre for et heldigt udfald af spillet.